Maaike & Brecht; Day 2 Report on Team Netherlands (Dutch)

3

netherlands

 

 

Vandaag hebben we eerst gekeken naar de hockeyvrouwen en beachvolleybal van de mannen Varenhorst /Nummerdor! Allebei de wedstrijden heeft het Nederlandse team gewonnen. Het zijn nog wel poule wedstrijden, maar toch is het fijn!

Later zagen we een erg spannende wielerwedstrijd van de vrouwen. Het eerste deel was nog niet zo spannend, toen kwam de vaart er in. Steeds fietsten de Nederlandse vrouwen mee voorin. Eerst Ellen van Dijk, toen Marianne Vos en daarna Annemiek van Vleuten. Annemiek was erg snel bij de afdaling, ze lag dik voor maar.. toen viel ze.. Dat vonden we zo erg!!! Tot ons grote geluk kwam daarna nog Anna van der Breggen naar voren. Tot het laatste moment was het super spannend: maar ze sprintte op het juiste moment en won. We hebben met Team NL nu echt Olympisch Goud. In 2012 in Londen had Marianne Vos Olympisch goud en nu opnieuw een Nederlandse!

Anna zei na afloop: ik deed het ook voor Annemiek. Goed zo Anna! We wensen Annemiek een goed herstel.


 

Maaike & BrechtBio: Maaike & Brecht are two young up and coming coaches from the Netherlands.   We first met the girls back in July when they volunteered for our Track & Field project at the European Athletic Championships. We saw hundreds of children over 5 days and Maaike and Brecht were an integral part of the team who delivered running, jumping and throwing sessions to all who took part.  We have kept in touch with the girls and hope to have them part of the FCN for many more events in the future.Over the course of the Olympic Games, Maaike and Brecht will be sharing their experience of watching the Games from the comfort of their home in Makkinga (Netherlands) and sharing their excitement of their favourite Olympians from Team Netherlands.

Advertisement

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here