Maaike & Brecht; Day 3 Report (Dutch)

4

Dex Elmont and Sanne Verhagen.

 

Na het wielergoud hoopten we op meer successen voor Team NL. Maar dat lukte nog niet zo. Tegenslagen horen ook bij sport. Bij judo volgden we Dex Elmont en Sanne Verhagen. Ze verloren en dus het einde van hun droom. Met paardrijden kwam Theo van de Vendel onder zijn paard terecht en hij kan niet meer meedoen.

Nederland is een waterland en dus maken we kans op medailles bij het roeien, surfen, zwemmen en zeilen. Gelukkig hebben de surfer Dorian van Rijsselberghe en zeilster Marrit Bouwmeester echt kans op een medaille. De roeiers en de zwemsters doen het nog niet zo heel goed, dat komt nog wel. Wij hebben geen Adam Peaty!

We zagen onze volleybal-dames, na een 2-1 voorsprong met 2-3 verliezen van de USA-vrouwen. Zo jammer, ze waren echt goed bezig. We vonden ze tot de vijfde set beter dan de wereldkampioen. Helaas viel Maret Balkestein-Grothues uit met een blessure, wat een pech! In de laatste set won USA dankzij hun sterke verdediging. Echt jammer, maar het is geen afgang hoor!! De hockey-dames wonnen daarna gelukkig makkelijk van Zuid-Korea.

Bij alle onderdelen zijn zoveel topsporters dan win je niet zo maar even. Maar wij zeggen tegen TEAM NL:  Kom op, jullie kunnen het!!

 


 

Maaike & BrechtBio: Maaike & Brecht are two young up and coming coaches from the Netherlands.   We first met the girls back in July when they volunteered for our Track & Field project at the European Athletic Championships. We saw hundreds of children over 5 days and Maaike and Brecht were an integral part of the team who delivered running, jumping and throwing sessions to all who took part.  We have kept in touch with the girls and hope to have them part of the FCN for many more events in the future.Over the course of the Olympic Games, Maaike and Brecht will be sharing their experience of watching the Games from the comfort of their home in Makkinga (Netherlands) and sharing their excitement of their favourite Olympians from Team Netherlands.

Advertisement

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here