Maaike & Brecht; Dag 6 Vrouwen doen het in Team NL! (Dutch)

1

rowing NL

Het is wel opvallend dat onze vrouwen bijna alle medailles winnen voor Team NL. Nu wonnen de dubbelvier-roeisters een zilveren medaille! We zagen ze sterk roeien. Lang roeiden ze op de derde plaats tot ze de Poolse vrouwen inhaalden en bijna nog de Duitse vrouwen. Heel goed gedaan Chantal, Carline, Inge en Nicole!

Eigenlijk best vreemd dat onze vrouwen veel winnen maar dat er bijna geen vrouwelijke coaches bij Team NL zijn!

Verder volgden we de judoka’s van Team NL. Henk Grol won twee keer eerder Olympisch brons maar nu verloor hij al snel van een Fransman. Fietsen op de baan gaat vaak goed maar onze mannen reden te langzaam bij de teamsprint. Dorian van Rijsselberghe staat na zijn heats wel op plaats 1 bij het surfen, hij kan echt goud winnen!

In de meerkamp-finale turnen individueel kwamen onze topturnsters Lieke Wevers en  Eythora Thorsdottir in actie. Eythora deed wat we hoopten: ze kwam in de Top 10! Ontzettend goed! De Amerikaanse Simone Biles won, ze beheerst elke discipline perfect. Dat betekent steeds trainen, trainen, trainen!

Atletiek gaat nu ook eindelijk starten. Go for it Team NL!

 


 

Maaike & BrechtBio: Maaike & Brecht are two young up and coming coaches from the Netherlands.   We first met the girls back in July when they volunteered for our Track & Field project at the European Athletic Championships. We saw hundreds of children over 5 days and Maaike and Brecht were an integral part of the team who delivered running, jumping and throwing sessions to all who took part.  We have kept in touch with the girls and hope to have them part of the FCN for many more events in the future.Over the course of the Olympic Games, Maaike and Brecht will be sharing their experience of watching the Games from the comfort of their home in Makkinga (Netherlands) and sharing their excitement of their favourite Olympians from Team Netherlands.

Advertisement

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here