Maaike & Brecht; Dag 11 Opnieuw op het podium met Team NL (Dutch)

0

Marit Bouwmeester

Vandaag hebben we 2gouden en 1 zilveren medaille in de wacht gesleept! Marit Bouwmeester, uit Friesland, won met zeilen! Wat een topper, zeilen is echt zo zwaar. Wat een kracht heeft die meid! Ferry Weertman won de 10 km. zwemmen in open water. Respect voor hem want dat is doorzetten, zo’n afstand door zee! Matthijs Büchliwon zilver bij het Keirin-fietsen, achter de legendarische Brit Kenny.

De vrouwenteams van Team NL zijn top. De handbalsters, de volleybalsters en de hockeysters haalden de halve finale. Leuk: onze hockeysters hebben een vrouwelijkecoachAlyson Annan!

Susan Kuijken plaatste zich voor de finale 5000 m., Churandy Martina ging verder bij de 200 m. en Dafne Schippers haalde overtuigend de finale 200 m.

Ook zijn er teleurstellingen. Titelhouder Epke Zonderland viel van de rekstok en er was net geen finale voor de mannen beachvolleybal en hockey.  En helaas .. geen medaille voor SifanHassan.

Team NL: jullie zijn zo goed!!

 


Bio: Maaike & Brecht are two young up and coming coaches from the Netherlands.   We first met the girls back in July when they volunteered for our Track & Field project at the European Athletic Championships. We saw hundreds of children over 5 days and Maaike and Brecht were an integral part of the team who delivered running, jumping and throwing sessions to all who took part.  We have kept in touch with the girls and hope to have them part of the FCN for many more events in the future.Over the course of the Olympic Games, Maaike and Brecht will be sharing their experience of watching the Games from the comfort of their home in Makkinga (Netherlands) and sharing their excitement of their favourite Olympians from Team Netherlands.

Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here